Milieuverantwoorde wijk "Les Tilleuls" in Andenne

Oprichting van de gloednieuwe milieuverantwoorde wijk « Les Tilleuls » in het centrum van Andenne

In het kader van de revitalisering van het centrum van Andenne hebben onze teams van de betonafdeling deelgenomen aan fase A van de oprichting van de milieuverantwoorde wijk "Les Tilleuls". Deze gloednieuwe - 4,4 hectare grote - wijk gelegen in het hart van de stad zal op termijn appartementen, winkels, kantoren en openbare ruimten omvatten.

De werknemers van ons agentschap Sud-Est hebben in opdracht van de tijdelijke handelsvennootschap Cobelba-Koeckelberg onze knowhow bewezen door een esplanade van +/- 5.800 m², genaamd "Promenade des Ours", te creëren op een steenworp van de Place des Tilleuls.
Deze esplanade is gemaakt van printbeton met een gemiddelde dikte van 20 cm. Uit esthetisch oogpunt is gekozen voor een langwerpige steenbestrating en voor een, afhankelijk van de locatie, grijze en zwarte kleur.

Dit project is een grote primeur voor onze teams, die nog nooit eerder printbeton hadden gestort op zo'n grote oppervlakte, en bovendien op een fundering van Argexkorrels. De taak was niet de gemakkelijkste omdat onze teams geconfronteerd werden met verschillende moeilijkheden zoals bijvoorbeeld het bevestigen van de bekisting op een fundering van korrels of het behouden van de continuïteit van het patroon over zo'n uitgestrekte lengte en breedte.