• LEF - les enrobés de Feluy

  Deze asfaltcentrale is gevestigd te midden van een druk snelwegknooppunt in de industriezone van Feluy, van waaruit de producten in de Waalse en Brusselse Gewesten, maar ook in Noord-Frankrijk geleverd worden.

  Deze ultramoderne centrale met een capaciteit van 320 T/uur zal op termijn een jaarlijkse productie van 300.000T verzekeren.

  De site beschikt over de CE-markering en de COPRO-certificering (Productkwaliteit).

  Afbeelding
 • Wijnegem - Asfaltcentrale

  Deze vaste asfaltcentrale in Wijnegem produceert asfalt voor de realisatie van de werven.
  Door de geografische ligging in de Antwerpse rand worden de provincies Antwerpen en Limburg, het centrum van het land en een deel van Oost- en West-Vlaanderen bevoorraad.
  Aanvoer van de grondstoffen gebeurt grotendeels via het achterliggend Albertkanaal

  ls u hinder ondervindt die mogelijks kan gelinkt worden aan onze activiteiten, kan u hier uw klacht registreren :

  Rond half februari zullen wij stelselmatig de asfaltproductie terug opstarten in Wijnegem.

   Ik wil u bij deze informeren dat er gedurende enkele weekends in maart ook asfaltproductie zal zijn

  • 2 en 3 maart
  • 9 maart
  • 16 maart

  Afbeelding
 • Scredema

  De centrale is gevestigd in Gaurain-Ramecroix op de as Aat/Doornik en werd in 1995 opgericht op het terrein van de steengroeve CCB, waar ze een oppervlakte van 4ha beslaat.  Deze asfaltinstallatie levert in Wallonië, Vlaanderen en Frankrijk.

  De site van Gaurain-Ramecroix produceert ongeveer 300.000 ton asfaltmengsels per jaar.  De mixer maakt een productiesnelheid van 320 T/u mogelijk.

  De site is uitgerust met een sorteercentrum voor de recuperatie en recycling van oud freesmateriaal uit bouwplaatsen.  Scredema produceert zo ongeveer 100.000 T gerecycleerde asfaltmengsels per jaar.

  De site beschikt over de CE-markering, de COPRO-certificeringen (Productkwaliteit) en ISO14001 (Milieumanagement).

  Afbeelding
 • Asfalt Productie Limburg

  Vaste asfaltcentrale die de voor de bouwplaatsen nodige asfaltmengsels fabriceert.

  De ligging van deze centrale in Zolder is strategisch, op het kruispunt van de autosnelwegen E313 (Luik-Antwerpen) en E314 (Leuven-Genk).

  De aanvoer van de grondstoffen gebeurt via het Albertkanaal.

  Afbeelding
 • Ascovil

  Ascovil, gelegen in Villers-le-Bouillet langs de Waalse snelweg E42 aan de grens van de provincies Luik en Namen, is de laatste centrale die door Colas Belgium binnen een partnerschap met Willemen verworven werd.

  Haar gunstige ligging laat haar toe om het zuiden van Wallonië te bedienen vanuit een moderne centrale met een productievermogen van  320T/u.

  www.ascovil.be

  Afbeelding
 • Emubel

  Het bedrijf Emubel werd samen met een handelspartner in 1984 opgericht.  Het was oorspronkelijk gespecialiseerd in de productie van bitumenemulsies voor wegeniswerken, maar zijn assortiment werd al snel uitgebreid om aan de verschillende evoluties van de wegtechnieken te voldoen.

  Emubel is ondertussen de grootste Belgische producent van bindmiddelen voor de wegenbouw geworden.  Wij willen onze klanten bijstaan met de beste kwaliteit m.b.t. advies, dienstverlening en geleverde producten.

  Emubel fabriceert en commercialiseert een breed gamma aan producten, waaronder :

  • vloeibitumen
  • bitumenemulsies
  • gemodificeerde bitumen
  • voegvullingsmassa

  Onze producten voldoen aan de standaardspecificaties van de bestekken die voor de nationale opdrachten van onze klanten gelden.
  Wij ontwikkelen ook producten op maat voor specifieke verzoeken.

  Emubel is gevestigd in de industriezone van de Hauts-Sarts in Herstal, nabij Luik, vlakbij een snelwegknooppunt met rechtstreekse toegang tot het Belgische, maar ook Europese, verkeersnetwerk.

  www.emubel.be

  Afbeelding
 • Recycling van bouwmaterialen

  Duurzaamheid is een prioriteit voor Colas Belgium.  Daarom was het onvoorstelbaar voor de Groep geen partner te worden op dit gebied.

  Iedereen kan bij ons terecht voor het binnenbregen van puin, zoals beton-, asfalt- en mengpuin (al dan niet vermengd met een hoeveelheid zand).  Deze inerte materialen worden gebroken en gezeefd tot secundaire granulaten van diverse kalibers die in diverse bouwkundige toepassingen zoals funderingen, onderfunderingen en ophogingen als secundaire grondstoffen zullen gebruikt worden.

  Aarzel niet om met ons contact op te nemen indien uw bouwafval moet vervoerd worden of indien secundaire grondstoffen op uw bouwplaats moeten aangeleverd worden.

  Dankzij een goede samenwerking met een aantal transporteurs kunnen wij u steeds een interessant voorstel doen voor afhaling of levering.

  Wij kunnen ook steeds de mogelijkheden bekijken voor aanlevering per schip, gezien twee van onze sites langs het Albertkanaal gevestigd zijn .

  Lees meer

  Afbeelding