Gilles, studiebureau - Agentschap sud-ouest

Gilles Parfait - Agentschap sud-ouest

Na 8 jaar als landmeter te hebben gewerkt op wegenbouwkundige en civieltechnische werven, wilde ik mijn carrière een nieuwe wending geven en ben in november 2016 bij Colas gestart als calculator in het studiebureau. Mijn werk bestaat uit prijzen toekennen aan de verschillende ontvangen offerteaanvragen voor wegen- en rioleringswerken, civiele werken en soms ook spoorwegwerken, in samenwerking met onze dochteronderneming Colas Rail.

Onze belangrijkste klanten zijn de overheden (gemeenten, SPW, intercommunalen, ...) maar we werken ook voor de privésector zoals vastgoedontwikkelaars, algemene bouwbedrijven, industrieën, ... Het is een zeer interessante job die een sterke analytische ingesteldheid vergt om het uit te voeren werk zo goed mogelijk te kunnen begrijpen en te becijferen.

Aangezien de bouwplaatsen allemaal verschillend zijn, is een goede kennis van de verschillende technieken, een nauw contact met de leveranciers, de onderaannemers en het werfpersoneel nodig om te kunnen genieten van hun feedback. In deze job leer je dus elke dag iets bij.

Colas is een grote wereldwijde groep die veel voordelen biedt, met name grote infrastructuurprojecten kunnen bestuderen, terwijl het bedrijf dicht bij haar medewerkers blijft en een aangename werksfeer creëert. 

Calculator
Gilles Parfait