Karting des Fagnes in een nieuw jasje

Nieuw wegdek piste van Karting des Fagnes

In 1987 opende de piste van Karting des Fagnes (met een lengte van 1400 m en een breedte van 8 m op de smalste stukken tot 16 m op de breedste stukken) in Mariembourg, waarna de kartbaan al snel een van de bekendste banen van Europa werd. De laatste grote onderhoudsbeurt van de piste vond plaats in 1998. Dus het werd dus dringend tijd voor een nieuwe toplaag op het wegdek.

Daarom heeft de afdeling Colas Asphalt Sud-Ouest de oude toplaag afgeschaafd en een nieuwe 4 cm dikke toplaag aangebracht, bestaande uit ongeveer 1300 ton van het type EB 10.

Het werk werd in vier dagen uitgevoerd: 1 dag voor het afschrapen van de bestaande laag, 2 dagen voor het aanbrengen van de nieuwe en 1 dag voor de afwerking. De laag werd aangebracht met twee parallel werkende afwerkmachines, om een lengtenaad in het midden te voorkomen.

Een paar dagen na het aanbrengen van de nieuwe afdeklaag hebben we de piste samen met een aantal andere amateurs getest. Zij waardeerden de nieuwe afdeklaag en vinden hem prettiger dan de vorige, omdat hij een beter gevoel geeft. De deelnemers hebben bij droog weer zelfs betere tijden gereden dan voorheen.