Vliegtuigplatform

Colas Centrum heeft samen met zijn plaatselijke partner (Sogetra, eveneens een filiaal van Colas) de aanbesteding binnengehaald voor het realiseren van een vliegtuigplatform op de luchthaven van Pointe-à-Pitre in Guadeloupe. Het aandeel van Colas Centrum betreft het uitvoeren van een vliegtuigstandplaats van 25540m² in verdeuvelde betonplaten van 38cm dik, de voorbereidende werken worden door de firma Sogetra uitgevoerd.
Voor de uitvoering van dit project werden de glijbekisting Terex SF2204 HVW en een container met alle benodigd materieel, verscheept naar Guadeloupe.
Het beton voor dit project, gezien de grote benodigde hoeveelheid per dag (+/-650m³), werd aangeleverd vanuit 2 aparte betoncentrales op het eiland.
In een klimaat waar de dagtemperatuur rond de 30°C, de nachttemperatuur rond de 25°C en de luchtvochtigheid steeds boven de 80% ligt, vormen deze omstandigheden op zich één van de grootste uitdagingen in dit project.
De effectieve uitvoering van het beton voor dit project werd gerealiseerd in twee interventies van elk twee weken. In samenwerking met Colas-Noord reisden een tiental arbeiders naar Guadeloupe om dit project uit te voeren.