Easy Energy Total

Op een steenworp afstand van Crisnée voerde het agentschap Sud-Est een privéproject uit op de site van het Easy-Energy (Total) tankstation in Awans. 
Dit project, had tot doel de bestaande vrachtwagenparking op het achterste terrein van het bedrijf Easy-Energy Belgium te vergroten, te beveiligen en bovendien perfect te integreren in zijn omgeving, met name dankzij talrijke aanplantingen die de visuele impact verminderen. 

Het ontwerp en de opvolging van het project werden toevertrouwd aan het bureau B10 Architecture et Design van de architect Nicola Prebenna, uit Seraing, dat het gloednieuwe gebouw met de bijzondere buiten vormgeving van ditzelfde tankstation al had ontworpen. 

Naast deze nieuwe parking van 8.000 m² werd ook een deel van de bestaande parking gerenoveerd : vervanging van het bestaande asfalt op bijna 4.000 m².

Op het programma: afbraak van bestaande wegelementen, grondwerken, riolering, nieuwe koffer en aanleg van hoogwaardig BETOFLEX-asfalt.

Een van de bijzondere kenmerken van deze werf is, naast de toepassing van dit hoogwaardige asfalt, de bouw van een inspecteerbaar stormbekken met een bruikbaar volume van ± 650 m³ met behulp van SPIREL-buizen, voorgesteld door het Franse bedrijf TUBOSIDER.

In het kader van dit project werden 8 buizen van Ø 2,40 m geplaatst in 2 rijen over een totale lengte van 140 m (2 x 70 m). 
Dit type bekken, dat in Frankrijk veel gebruikt wordt, is gemiddeld 25 keer lichter dan een betonnen buis en kan razendsnel met een bouwmachine gelegd worden.