Colas Noord - Area Limburg

Afbeelding

Wie zijn wij ?

Colas Noord nv is ontstaan uit het vroegere VBG nv.  Bij de naamswijziging in 2018 van VBG NV naar Colas Noord NV, werd deze dochteronderneming van Colas Belgium opgesplitst in 2 agentschappen. Het werkgebied van het Area Limburg situeert zich hoofdzakelijk in de provincie Limburg.

De activiteiten van de afdeling burgerlijke bouwkunde en glijbouw strekken zich uit over Vlaanderen, waar zij zowel autonoom als samen met de andere agentschappen projecten realiseren.

Sinds 2015 heeft  Area Limburg haar hoofdzetel in de voormalige kantoren van Van Broeckhovens AO in Heusden-Zolder.  Op deze 140.000m² grote site langsheen het Albertkanaal vind je naast de kantoren ook een asfaltcentrale, betoncentrale en recyclage site. Verder bevinden zich op de site in Zolder ook nog het centrale werkhuis en Labo (LCL) van Colas Belgium.

Image
bcca iso9001
Image
Certification BCCA VCA**
Dirk Nijs - Agentschap Noord-Oost

Agentschapsdirecteur : 
Dirk Nijs

Adres(sen) :

Colas Noord - Area Limburg
Dellestraat, 25
3550 Heusden-Zolder
België

Tel :
+32 13 67 93 00
E-mail :
limburg@colas.be
BTW :
BE 0404.206.225

Burgerlijke bouwkunde :

Dankzij de intense synergie tussen de verschillende afdelingen en agentschappen werd het belang van een gespecialiseerde afdeling binnen de groep al snel duidelijk.
Terwijl het zwaartepunt van de activiteiten ligt bij grote ondergrondse betonnen collectorwerken, wachtbekkens, pompstations en constructies voor waterzuiveringsstations breidt de knowhow zich ook uit naar andere complexe infrastructuurprojecten zoals tunnels, fiets- en autobruggen… .
Sinds een paar jaar zijn wij ook vaste partner van een aantal grote energieproducenten waar wij funderingen van windturbines voor bouwen.

Betonverharding :

Agentschap Noord-Oost heeft een aantal geavanceerde glijbekistingsmachines  ter beschikking, waarbij rijbanen tot 6m breed aangelegd kunnen worden. Dankzij de samenwerking met de andere agentschappen bestaat de mogelijkheid om te gaan tot op een maximale breedte van 12m.
Glijbekisting voor lineaire elementen, kantstrook, greppel of boordsteen is niet alleen structureel en kwalitatief voordeliger ten opzichte van prefab uitvoeringen, zij bieden ook een meerwaarde qua rendement en planning wat de hinder voor de omwonenden beperkt.
Colas heeft een aantal vaste en mobiele betoncentrales, die strategisch opgesteld worden, wat het transport, de grondstoffen en de kwaliteit van de afgewerkte projecten ten goede komt.

Openbare werken :

Wegenis- en rioleringswerken behoren sinds de oprichting tot de kernactiviteiten van het agentschap. Dankzij de jarenlange ervaring, knowhow en eigen studiedienst realiseert Agentschap Noord-Oost vaak de meest complexe bouwwerken en dit met het nodige oog voor detail. Cruciaal hierbij is de interactie met de klant, samenwerkingen met architecten en studiebureaus.

Onze laatste realisaties

Windturbinefundering op de site van Signify in Turnhout

Stroomleverancier Eneco heeft voor de bouw van een Nordex windturbine beroep gedaan op Colas voor de aanleg van de betonnen fundering met diameter 20...

E313 krijgt een nieuw wegdek

Colas asfalt Noord-Oost heeft in opdracht van AWV Antwerpen op de E313 over een lengte van 6 km het wegdek vernieuwd van Geel-Oost tot Geel-West. Het...

Luchtmachtbasis van Bevekom

Bouw van een nieuwe taxibaan en parking voor de NH90 Het is het agentschap Noord-Oost dat werkzaamheden heeft verwezenlijkt betreffende de basis...

Retentiebekkens in Beringen

Belgische primeur voor Agentschap Noord-Oost In Beringen werken onze teams momenteel aan twee retentiebekkens voor Aquafin. Het werk bestaat...

Testpiste Ford Europe te Lommel

Agentschap Noord-Oost legt nieuw asfalt op testpiste Ford Europe in Lommel Het agentschap Noord-Oost heeft 2 grote en complexe projecten op de Ford...

Funderingstechnieken uit de oude doos

Houten palen als fundering Omwille van weinig draagkrachtige ondergrond werden in het ontwerp voor de projecten Tongeren – Fonteinbeek, Hoeselt –...